Vi som deler – Pål

Pål begynte å leie ut bilene sine via GoMore for rundt 4 år siden. Han og kona synes det er en ideell løsning da de har to biler og trenger null i det daglige. I sommersesongen sykler han selv til jobben mens kona går. De ønsket ikke å selge bilene, men å finne en løsning for å utnytte ressursene bedre og da var det midt i blinken å kunne leie ut! Som økonom synes han også det er spennende med delingsøkonomi og å eksperimentere med. Han har tidligere kjørt for Uber og bruker andre tjenester som AirBnB, Dogbuddy og Boatflex. Det er flott å kunne få utnyttet ressursene som allerede finnes.

I tillegg til å leie ut bilene sine har Pål testet samkjøring ved flere anledninger. Samkjøring er et vinn-vinn tilbud, jeg får for eksempel hjelp til å dekke kostnadene når jeg kjører til sørlandet og de som sitter på får en billig og fleksibel tur.

“Det er også hyggelig å ha selskap når jeg kjører så langt”

Han håper nordmenn vil begynne å samkjøre mer og at flere legger ut turer og booker plasser. Selv har han kjørt flere ganger med passasjerer han møtte via GoMore, senest nå i helgen.  

Pål Moen

Leieinntektene hjelper hjelper til å dekke for kostnadene av å drifte bil. I løpet av årene han har leid ut bilene sine har han møtt mange hyggelige og forskjellige mennesker. Han husker spesielt da en dame leide el-bilen hans for å kjøre å hente en kattunge i Grimstad. Hun var ikke kjent med å kjøre el-bil og endte opp med å måtte stoppe 5 ganger for å lade.

“Turen tok hele natten, men hun var sporty og kom hjem med både kattungen og humøret i behold, rå dame!”.

I tillegg har el-bilen blitt med på en Göteborg tur med en svenske som gjorde sport i økonomisk el-bil kjøring. Han konkurrerte med seg selv om hvor økonomisk han kunne kjøre og kom nesten helt frem til Göteborg, 19 mil! El-bilen, en BMW i3, har blitt leid av bruker som har vurdert å anskaffe seg samme for å sjekke ut i en uke eller en måned hvordan den fungerer for dem.

“Det mest uventede bilen min har vært med på er å være med på reklame og spillefilm ved noen anledninger.”

Han har også selv en vært statist og gang kjørt bilen for noen som lagde en dokumentar for TV2. Ellers leier de fleste bil for å kjøre til hytter eller for å få unna ærender, som for eksempel IKEA besøk eller hente og avlevere på Gardemoen.

Pål liker å treffe nye mennesker og bli kjent med de som kjører med han eller som leier bil av han. Han ser også verdien av å bli litt kjent og få en hyggelig tone med de som leier bilen, da kan du forklare litt om hvordan bilen funker og så behandler de bilen som regel bedre!

Krøderbanen

Pål bor i Oslo-området og hans beste tips for en dagstur er å dra til Modum og se på blåfarveverket, deretter Hadeland glassverk og så ta Krøderbanen. Denne turen byr både på vakker natur og kultur.

Lei en av bilene til Pål